Kom zingen in een koor! Dan hoor je het ook eens van een ander.

's Morgens onder de douche of overdag op je werk zingen uit eigen repertoire is natuurlijk fijn, maar zingen in een koor geeft net dat beetje meer. Je leert nieuwe melodieën, je zingt met anderen mee, je krijgt aanwijzingen van de dirigent en het is bovendien gezellig. Dus: kom zingen bij het Asser Mannenkoor.

Het Asser Mannenkoor is opgericht in 1922 en biedt al een eeuw ruimte aan een vijftigtal heren om samen te zingen. Wekelijks op de repetitie en ongeveer een maal per jaar een optreden voor publiek. Het repertoire is in die tijd meegegroeid van musicals uit de jaren dertig van de vorige eeuw tot hedendaagse ballads, alles in setting voor vierstemmig mannenkoor. Daarnaast geven we ook kleinere optredens in zorginstellingen, waarbij het repertoire wordt aangepast aan het publiek.

De Corona-pandemie heeft ook ons koor hard getroffen. Er waren persoonlijke verliezen en het was niet mogelijk bij elkaar te komen. Gelukkig stelde de techniek ons in staat om toch nog elkaar via het beeldscherm te ontmoeten en wat nieuwe nummers in te studeren. Maar reikhalzend kijken we uit naar het begin van het nieuwe seizoen waarin we, geheel volgens de nieuwe regels, weer kunnen doen waarvoor het koor bestaat: samen zingen. De voorbereidingen voor ons eeuwfeest zijn in volle gang en die zullen uitmonden in een jubileumconcert in november 2022 in de Nieuwe Kolk. Wie zich nu aanmeldt kan daar nog aan meedoen. En nieuwe zangers betalen tot eind 2021 geen contributie!

Wilt u dit ook meemaken? Om te ervaren of het bij u past moet u gewoon eens meedoen met een repetitie op onze vaste donderdagavond. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0592-420360