23% van de Nederlanders zingt. Door het hele land verspreid zijn ruim 13.000 geregistreerde koren.  Meer dan 10% van de bevolking zingt in een koor.  Duizenden vrijwilligers zetten zich in voor deze koren. En dat is niet voor niets: zingen is de meest laagdrempelige vorm van muziek maken. Samen zingen gebeurt dan ook in alle lagen van de bevolking: van jong tot oud, van rijk tot arm, van hoog- tot laagopgeleid. Zingen geeft kracht aan de individuele zanger, en samen zingen bevordert sociale cohesie en het maken van vriendschappen.

“Zingen, lekker belangrijk! – Manifest samen zingen 2020” biedt met tien speerpunten in vier thema’s een kapstok om met elkaar verder te gaan, en te komen tot een sterkere, vitale koorwereld.

Lees HIER het hele manifest.